19 Ekim 2008 Pazar

Sezonun İkinci Derbisi

Derbi kelimesinin gerçek anlamı aynı şehrin takımlarının birbiriyle maç yapmasıdır. Lakin Türkiye'de derbi kelimesine yüklenen anlam daha çok 4 büyük takımın birbiriyle maç yapmasıdır. Bu anlamda bakarsak bu sezon Turkcell Süper Lig'in ikinci derbisi bu akşam saat 19.00'da Ali Sami Yen'de Galatasaray ve Trabzonspor arasında tamamen dolu tribünler önünde oynanacak. Trabzon'un senelerdir sürdürdüğü hayal kırıklığı yaratan performansına rağmen hala daha geniş kitleler tarafından 4. büyük olarak görüldüğünün kanıtı bu maçın biletlerinin tamamen tükenmesidir. Galatasaray bu hafta maçını başka herhangi bir Anadolu takımıyla yapsaydı bu stad tamamen dolmazdı. Ali Sami Yen Stadı'nın neden dolmadığından da hafta-içi başka bir yazıda bahsederiz.

skibbersunyanal

Bu maç 2 takım ve 2 teknik direktör için de çok önemli bir maç. Galatasaray kazandığı takdirde hem hafta içi Olympiakos maçına daha moralli çıkacak, hem ligin tepesindeki 2 takıma yaklaşmış olacak, Skibbe koltuğunu biraz daha sağlama alarak olası bir ayrılığı geciktirecek, takımın kendine olan güveni geri gelecek, Galatasaray bu sezon ilk kez zorluk derecesi yüksek olan kıran kırana bir mücadeleyi kazanmış olacak. Trabzonspor kazanırsa da aynı şey geçerli. Lig başından beri oynadıkları en zor maç olan Beşiktaş maçında berabere kaldıktan sonra İstanbul'da Galatasaray'ı yenerlerse şampiyonluğa olan inançları artar, bundan sonraki malara daha dirençli ve psikolojik olarak güçlü çıkarlar. Galatasaray kaybederse Skibbe için çanlar çalmaya başlar. Trabzonspor kaybederse bundan sonraki hafta onlar için çok kritik bir hal alır. Bu maçı ve bundan bir sonraki maçı kaybederlerse şampiyonluk yarışına şimdiden havlu atarlar.

isaaclincoln

İşte bu atmosferde oynanacak 2 takım için de tehlikeli bir maç. Galatasaray genel olarak Trabzonspor'a karşı pek fazla zorlanmıyor, özellikle de kendi sahasında. Ancak şunu da söylemek gerekir ki Galatasaray taraftarı bu maçtan galibiyetten fazlasını bekliyor. Trabzonspor'un derbi maçlarda tercih ettiği savunma futbolu anlayışına rağmen bence bol pozisyonlu, bol gollü ve çok zevkli bir maç olacak. Galatasaray'ın İsaac Promise'e dikkat etmesi lazım, hala daha oturmamış defansını çökertmek için bir numaralı adayıdır Ersun Yanal'ın. Galatasaray için en önemli futbolcu bence yine takımını yönetmeye başlayan Cassio Lincoln. 3-1 Galatasaray kazanır diye de bir skor tahmini yaparak bitireyim.

Hiç yorum yok: