26 Ekim 2008 Pazar

Hoşçakal Juande Ramos, Hoşgeldin Harry Redknapp

Tottenham Hotspur genellikle mütevazi ama kaliteli kadro kuran, ligi orta sıralarda bitirip UEFA'ya giden, birçok futbol seyircisinin sempati duyduğu, İngiltere'nin tarihi en çok başarıyla dolu klüplerinden biridir. Ne yaparsa yapsın eski başarılarına ulaşamayan ebedi cenabet klüplerden biridir açıkçası. 2 sene önce Juande Ramos'u Sevilla'dan adeta kaçırırken, klübün 125. yılının da gelmesi nedeniyle hedefler yüksek koyuldu. Transfer için çok paralar harcandı. Ama Tottenham yine umduğunu bulamadı. Sezon sonunda ellerinde Carling Cup'tan ve her zamanki gibi UEFA'ya gitme hakkından başka hiçbir şey yoktu.

Bu seneye yine iddialı başladılar. Euro 2008'in 2 yıldızı Luka Modric ve Roman Pevlyuchenko'yu, yanında Barcelona'nın overrated futbolcusu Giovani dos Santos'u, Psv'nin kalecisi Gomes'i, geleceğin büyük yıldız adaylarından David Bentley'i ve ortalamın üstünde bir defans oyuncusu olan Vedran Corluka'yı transfer ettiler. Forvet hattından 2 önemli oyuncularını -Dimitar Berbatov ve Robbie Keane- kaybettiler. Bütün bunları yaparken 84 m euro harcadılar, 75 m euro kazandılar.

Bütün bu göz kamaştırıcı transferler, takıma alışmış zeki ve oyunu bilen bir hoca, sadık taraftarlar birleşince büyük bir başarı hikayesi oluşması lazım öyle değil mi ? Tottenham'da işler bir türlü iyi gitmiyor. 8 maçta sadece 2 puan alarak Premier League'in son sırasına oturdular, UEFA'da ilk maçta Udinese'ye 2-0 yenildiler ve sonunda teknik direktör Juande Ramos'un görevine son verildi. Sevilla'da harikalar yaratan adam Tottenham'da tam anlamıyla bir "loser" olmuştu. Taş yerinde ağırmış, ne diyelim. Sevilla da o gittikten sonra eski performansını yakalayamadı.

Bugün takımın başına Portsmouth'u Premier League'e çıkarıp, takımı bir orta sıra takımı haline getiren ve geçen sene de FA Cup'ı kazandıran Harry Redknapp getirilmiş. Bana kalırsa doğru bir seçim. En azından geçiş süreci için. Premier League'i iyi bilen, tecrübeli bir teknik direktör. Bazı sadakat problemleri (!) olsa da, Tottenham'ı tekrar ligi orta sıralarda bitirip UEFA'ya giden bir takım haline getirebilir. Ve Juanda Ramos'un kurduğu bu genç ve yetenekli kadroyla, birkaç sene sonra büyük başarılara da imza atabilir.

Hiç yorum yok: