19 Mart 2009 Perşembe

Mücadele

Galatasaray bugünkü maça avantajlı çıkacak. Saha avantajı bizde, skor avantajı bizde, hava kötü-zemin ağır olacaktır, bu da pozisyon bulup gol atmak zorunda olan Hamburg'dan ziyade teknik oyuncularından yoksun Galatasaray'ın işine gelecektir. Yağmurlu veya karlı havalarda oynanan maçların çoğu golsüz biter. Maç başladığı gibi biterse Galatasaray tur atlayacağı için, işimiz hiç de zor değil. Tek yapmamız gereken gol yememek.

Hal böyleyken en çok sıkıntı çektiğimiz bölgenin defans olması da kaderin bir cilvesi heralde. Tamam sene başından beri birçok sakatlık yaşadık, ama gol yemek istemediğimiz bir maçta 2 as stoperimiz sakat, yedek stoperimiz de cezalıysa bu da büyük bir şanssızlıktır. Semih Kaya'nın oynayabilecek bir durumu yok, bu belli oldu. İkinci stoper olma görevi de yine Kewell'a kaldı. Hamburg'da izledik kendisini, stoper mevkiinde hatasız oynadı. Daha önce de gençken oynamış zaten. Yarı sahamıza kapandığımızda yine Kewell'ın çok sorun çıkartacağını sanmıyorum ben, ama olur da açık alanda yakalanırsak defansımızın zaafları belirgin biçimde ortaya çıkacaktır.

Hamburg'da Petric ve Trochowski yok. Trochowski bana göre Hamburg takımının yarısı. Petric yerine Olic oynayacak, daha bile iyi bir oyuncu olduğunu söylememe gerek yok heralde. Gravgaard da oynamayacaktır. Onun dışında bir değişiklik olmayacaktır. Galatasaray'da ise en büyük zaaf Arda'nın oynamaması olurdu, neyse ki oynayacak. Sağ bekte Serkan Kurtuluş, önünde Sabri çok başarılı bir tercih olacaktır. Böylece Mehmet Güven'den de kurtulmuş olacağız.

Lincoln ve Baros'tan olağanüstü bir performans bekliyorum, özellikle skor avantajını yakalarsak kontra-ataklarda çok başarılı olacaklardır. Ama işi bitirecek olan onlar değil, ortasahamız ve Serkan Kurtuluş'la Harry Kewell'ın göstereceği performans olacaktır. Gerekli hırsla sahaya çıkarsak, turu atlayacağımız konusunda şüphem yok. Hamburg'un direnci çabuk kırılacaktır. Hafta sonunda Schalke deplasmanına gidecekleri de düşünülürse, bu maça kimin daha konsantre ve motive olduğunu tahmin etmek güç olmaz. Bu maçın anahtarı inanç ve mücadeledir, yolunuz açık olsun aslanlar.

Not: Martin Jol, erken gol buldukları takdirde taraftarın şevkinin kırılacağını söylemiş. Galatasaray taraftarını tanımadığı belli oldu.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Galatasaray bu sene de kupayı alabilir diyorum. İyice gaza geldik yola devam :)

ruicosta10 dedi ki...

merhabalar. gerçekten de bu seneki finalin kadıköy'de yapılacak olması camiada inanılmaz bir motivasyona sebep oldu :) umarım "bahar aylarında kısa kollu formalarla" yapılan uefa maçlarını da izleyebileceğiz ali sami yen'de.

Adsız dedi ki...

Güzel bir analiz olmuş, tebrik ediyorum :) Umarım iyi bir skor elde edip turu geçeriz.

ruicosta10 dedi ki...

Çok teşekkür ederim. Yarın "Bu turda kim çıkarsa daha iyi olur?" cümlesini kurabilmemiz dileğiyle...