19 Mart 2009 Perşembe

5'te 5 Gelir Mi?

Manchester United, geçen sene Premier League'i ve Şampiyonlar Ligi'ni kazanmasına rağmen FA Cup ve League Cup'da başarı gösteremeyerek "The European Double"(Avrupalı Duble) yapmıştı. Bu seneki hedefleri ise klüp tarihinde bir kere ulaşılan bir başarı olan "The Treble"ı(Üçlü) gerçekleştirmek. Daha önce sadece 1999'da gerçekleştirilen bu başarı; Premier League, FA Cup ve Şampiyonlar Ligi'nin aynı anda alınmasını kapsıyor.

Bu seneye 7 kupa ihtimaliyle giren Manchester, Süper Kupa'yı kaybetmesine karşılık Community Shield'ı kazandı. Bu 2 kupa neden bilmiyorum(tahminim tek maçla kazanıldığı için), hesaba katılmıyor. Onun dışında kalan 5 kupanın hepsini alma ihtimalini, bugün itibariyle Manchester koruyor. Hatta bu kupalardan iki tanesi olan League Cup'ı ve Dünya Kulüpler Şampiyonluğu'nu kazandı. Geriye kalan Premier League'de liderler, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finaldeler, ve FA Cup'ta yarı finale çıktılar.

Her ne kadar Alex Ferguson'a sorulduğunda, öyle bir hedefleri olmadığını belirtse de, bana kalırsa Manchester'ın bu seneki tek hedefi geriye kalan 3 kupayı birden kazanmak. Bir Manchester sempatizanı olarak ben de geriye kalan bütün ihtimallerin geçen sezonların getirdiği yüksek beklentiye oranla başarısızlık olacağını düşünüyorum. Umarım Manchester çok yaklaştığı bu kendi tarihinde eşi benzeri olmayan başarıyı yakalar, çünkü bu kadro Alex Ferguson'un da dediği gibi eline geçen en iyi kadro, ve bunu sonuna kadar hak ediyor.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

ferguson 5te 5 yaparak nirvanaya yükseleceğinden korkuyo heralde..

ruicosta10 dedi ki...

:)

merhabalar. işin şakası bir yana, gerçekten de öyle olabilir. bu sezon alınabilecek 5 kupa, seneye ve ondan sonraki birkaç sene bu kadrodaki futbolcuların hedefsizlik yaşamasına neden olabilir. belki de bu nedenle ferguson olaya temkinli yaklaşıyor.

Adsız dedi ki...

eğer ferguson olaya öyle bakıyosa giggs scholes falan onların da farkı yoktur.herbirine her türlü başarı yakışıyo ama ronaldo istediği kadar madrid hayalleri kurabilir çünkü klübün sisteminde herkesin yeri dolabilir ama ferguson un yeri nasıl dolara bunu izleyip görücez.