6 Mayıs 2009 Çarşamba

Arda Turan Ne Yapsın?

Ali Sami Yen'deki Fenerbahçe derbisinde Semih'le kavga edip önce kırmızı kart, sonra da 3 maç ceza alan Arda Turan, bu sıralar gündemden düşmüyor bildiğiniz gibi. Önce Kıbrıs'a tatile gitmesi, sonra İstanbul Büyükşehir Belediye maçından sonra soyunma odasının kapısındaki görevliyle tartışması, en son olarak da Fransa gezisi ve dönüşü medyaya "Olay! Olay! Olay!" diye yansıdı. Giydiği t-shirt bile eleştiri konusu oldu. Sevgilisiyle öpüştüğü resimlerin internete sızması da cabası...

Olaylarda Arda'nın tabii ki suçu var. En basitinden, Semih'le kavga etmemesi ve cezalı olduğu maçta daha dikkatli davranması gerekiyordu. Öte yandan, medyanın sistemli bir şekilde Arda'nın üstüne geldiği de çok açık. Örnek olarak Arda'nın Fransa'dan dönerken arkadaşlarından birinin çıkardığı kavgayı ayırmaya çalışmasına rağmen birçok internet sitesinde "Yine Arda, yine olay!" şeklinde suçlanmasını verebiliriz. Türk medyasının klasik, "Sivrilen olursa aşağıya çekeriz." tavrı bir kez daha kendisini gösterdi. Arda şu an bu ülkede oynayan en yetenekli futbolculardan biri. Futbolunu ve karakterini ne kadar geliştirirse, bunun hepimize faydası olur. Halbuki biz ona destek olmaktansa suçlamayı daha uygun buluyoruz.

Artık ben Türk medyasının Türkiye'de yetenekli futbolcu istemediğini düşüyorum. Arda'ya tavsiyem daha sakin, sadece oynadığı futbolla konuşulacağı bir ülkeye gitmesi, zira Arda artık Türkiye'ye fazla.

Hiç yorum yok: